OCJENJIVAČKI ŽIRI DUFF 2018

JENNY GAND

Jenny Gand je rođena 1978. godine u Istočnom Berlinu. Završila je studij Njemačke književnosti, Filozofije i Povijesti umjetnosti u Kölnu. Nakon preseljenja u Beč 2006. godine radila je kao asistent redatelja u Burgtheteru, usput stekavši magistarsku diplomu filmske i TV produkcije. Od 2008. godine samostalno režira. Njen prvi dugometražni dokumentarac Divlja metvica premijerno je prikazan u kinima 2010. U međuvremenu je radila na nizu animiranih serija za djecu, kratkim filmovima i modnim klipovima. Trenutno radi na svom prvom igranom filmu pod nazivom Zemlja zidova, koji se bavi odnosima istoka i zapada. Jenny je supredsjednica Udruženja režisera Austrije i članica mreže žena u filmskom poduzetništvu – FC Gloria.

ARTAN MAKU

Rođen 1954. godine u Tirani, Albanija, Artan je diplomirao na umjetničkoj akademiji u Tirani, a potom završio dvogodišnji redateljski tečaj u Kinostudio New Albania. Od 1981. sudjeluje u brojnim filmskim projektima u Albaniji, Grčkoj i Njemačkoj, kao crtač, animator, scenarist, režiser i producent. Autor je 22 kratka igrana filma. Godine 2010. Artan pokreće Međunarodni Filmski Festival A-FestFilm ROZAFA u Skadru i njegov je glavni i umjetnički direktor. Artan je zaposlen na sveučilištu Luigj Gurakuqi kao profesor animacije.

JOŠKO MARUŠIĆ

Joško Marušić je rođen u Splitu 1952. godine. Po obrazovanju arhitekt, Joško se cijeli život bavi karikaturom, stripom, ilustracijama, književnošću, filmskom produkcijom i teorijom animacije, no u fokusu zanimanja mu je autorski animirani film. Smatra se jednim od najznačajnijih autora  Zagrebačke škole crtanog filma. Joško je u dva navrata bio umjetnički direktor Studija za animirani film u Zagreb filmu, a od 1992. do 1998. godine i umjetnički direktor Svjetskog festivala animiranog filma (Animafest) u Zagrebu. Joško je osnivač i prvi pročelnik Odsjeka za animirani film i nove medije, otvorenog 1999. godine kao samostalnog odsjeka na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu .