SELEKCIJSKI ŽIRI DUFF24

Gracija Filipović

Rođena u Dubrovniku, Gracija Filipović susreće se s glumom u kazalištu Marina Držića, a svoju prvu glavnu ulogu odigrala je u predstavi “Prasac koji gleda u sunce” Olje Lozice. 2014-te snima prvi kratki film, a suradnja s redateljicom Antonetom Alamat Kusijanović rezultira dvama nagrađivanim filmovima koji joj donose međunarodno priznanje. Nakon filma “U plavetnilo”, koji osvaja Srce Sarajeva za najbolji kratki film i posebno priznanje međunarodnog žirija na Berlinale-u, ponovo surađuju na dugometražnom filmu Murina koji osvaja prestižnu “Camera d’Or na festivalu u Cannesu, a zatim otvara Pulski filmski festival gdje dobija nagradu publike. Film je obišao svjetske festivale, a Filipović je jedna od deset ”Berlinale Shooting Stars 2022” te prošle godine osvaja Gotham award za najbolju glumačku nadu, nagradu “Best global leading actress” na Macao film festivalu te je nominirana za “Spirit awards” u Los Angelesu. Gracija je nagrađivana step plesačica i bivša plivačica Pk Jug Dubrovnik, a trenutno je na trećoj godini Biologije na PMF-u u Zagrebu.

Domagoj Bogdan

Domagoj Bogdan rođen je u Zagrebu, gdje nakon završene Klasične Gimnazije upisuje Likovnu Akademiju na Odsjeku za Animirani Film i Nove Medije. Tijekom studija radi na raznim projektima među kojima su animirana TV serija za djecu "Mišo i Robin" i "Mali HuHu" studija Recircle. Dobivši stipendiju od međunarodne neprofitne organizacije "Cartoon", 2019. godine predstavlja svoj projekt "Lilly of the Valley" na pitching festivalu Cartoon Springboard održanog u Valenciji. Tijekom godina vodio je razne radionice animacije za djecu, a trenutno radi kao 3D animator u industriji video igara.

Sunčica Fradelić

Sunčica Fradelić bavi se razvojem Kino kluba Split od 2008., a od 2011. do 2023. obnašala je dužnost predsjednice. Od 2006. do 2011. vanjska je suradnica na UMAS-u u zvanju asistentice na odjelu za Film i video na više kolegija. Od 2011. do 2016. glavna je suradnica Bele Tarra na pokretanju i razvoju film.factory programa u Sarajevu, na kojem je radila kao programska koordinatorica za DLA i MA stupnjeve, te bila voditeljica film.factory ureda. Pohađala je doktorski program film.factory-a i surađivala sa svjetskim redateljima, glumcima, producentima, kritičarima i stručnjacima. Radila je na brojnim amaterskim i profesionalnim produkcijama, koprodukcijama i projektima, radionicama i edukativnim programima. Obavljala je poslove supervizorice produkcije, producentice, izvršne producentice, te radila kao urednica, mentorica i kustosica, članica žirija… Kao autorica od 2004. predstavljala se na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu. Od početka 2021. do kraja 2022. dopredsjednica je Hrvatskog filmskog saveza, a zatim i v.d. predsjednice do ožujka 2023. Trenutno je u Kino klubu Split vanjska suradnica na međunarodnim i specijaliziranim programima, umjetnička savjetnica za eksperimentalni film pri HAVC-u te radi kao redateljica i producentica u vlastitoj produkcijskoj kući 2 bijela slona.