SELEKCIJSKI ŽIRI DUFF 2017

ANA HUŠMAN

Ana Hušman rođena je 1977 u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima (9th Gwangju Biennale; 53 Oktobarski Salon, Beograd; Medienturm Gallery, Graz; On the Eastern Front, Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul; Stuttgarter Filmwinter; International Film Festival Rotterdam; 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland) i osvojila više domaćih i internacionalnih nagrada. U svojim eksperimentalnim filmovima koristi dokumentarne i animirane elemente. Zanima je glas i mogućnosti artikulacije i glasa te upotreba stop animacije kojom istražuje odnose između ovoh vidljivog i onog nevidljivog, statičnog i pokretnog. Sudjelovala je u mnogobrojnim žirijima, selekcijskim komisijama festivala i galerija u Hrvatskoj.

ANA ĐORDIĆ

Ana Đordić je rođena u Zagrebu 1983. Diplomirala je kroatistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica hrvatskog jezika i filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji. Suvoditeljica je „Nastave filmske umjetnosti u kinu Tuškanac“ te „Metodičkih vježbi za nastavu filma u srednjoj školi” na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ u organizaciji Hrvatskoga filmskog saveza. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima te Hrvatskoga audiovizualnog centra na projektu filmske pismenosti. Pohađa Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

ANA OPAČIĆ

Ana Opačić je rođena 1990. u Trogiru. Završila je filmsku i TV režiju na Umjetničkoj akademiji u Splitu, trenutno je na zadnjoj godini doktorskog studija u Skoplju, smjer Kulturologija. Sudjelovala je u brojnim međunarodnim projektima i radionicama. Radi u organizaciji dvaju filmskih festivala (video produkcija, selektor filmova) Napravila je 20-ak kratkih filmova, video instalacija i performansa koji su prikazani na 14 međunarodnih festivala. Za svoj rad je nagradivana. Svoj predzadnji film Žuti kišobran režirala je s međunarodnom filmskom ekipom iz Britanije, Francuske, Litve i Makedonije. 2013-e godine bila je članica žirija na Međunarodnom festivalu novog filma u Splitu, a od iste godine je stalni član umjetnickog konzilijuma festivala See a Paris u Parizu. Sudjelovala je na Sarajevo talent campusu. Radi u sektoru produkcije i režije na dugometražnim filmovima i serijama i piše filmske kritike.