SELEKCIJSKI ŽIRI DUFF 2018

NIKOLA BAĆE

Nikola Baće je rođen u Dubrovniku 1991. godine. Osnovnu i srednju školu završava u Zagrebu. Akademiju dramske umjetnosti upisuje 2010. godine, a 2015. završava je u klasi Bobe Jelčića. Prve profesionalne korake ostvaruje već 2010. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama. U ansamblu kazališta "Gavella" je od 2015. godine. Ovaj mladi glumac u svoju biografiju već je upisao velike uspjehe. Na samom početku svoje profesionalne glumačke karijere, osvojio je prestižnu nagradu Orlando, za najbolje dramsko ostvarenje na Dubrovačkim ljetnim igrama, i to za ulogu Vuka u Vojnovićevoj “Dubrovačkoj trilogiji”, u trećem dijelu “Na taraci”.
U međuvremenu je snimao film s Antunom Vrdoljakom u kojem tumači ulogu mladog generala Ante Gotovine, a u svom matičnom kazalištu nedavno je pred publiku izašao kao Jozef K. u Kafkinu “Procesu” u režiji Renea Medvešeka. Iza njega je više od dvadesetak kazališnih uloga. 


LUCIJANA PENDO

Lucijana Pendo rođena je 1984. u Dubrovniku. Diplomirala je filozofiju i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je kao profesorica hrvatskog jezika i knjižnjičarka. Od 2012. surađuje s udrugom Lužom na filmskim radionicama i animacijskim radionicama. Pohađala je kratko filmske radionice udruge Blank, zatim animacijske radionica Jasminke Bijelić-Ljubić (ŠAF Čakovec) te je kao polaznik sudjelovala na Školi medijske kulture. Voditeljica je animacijskih radionica udruge Luže od 2014. do 2017. te je u svojstvu mentor prisustvovala nizu domaćih i inozemnih festivala. Također je i voditeljica dramskih radionica te članica amaterske lutkarske družine Dobrissimo.

JOZO JOZIPOVIĆ

Rođen u Dubrovniku, Jozo je video producent i filmski redatelj s prijašnjim iskustvom u televizijskom novinarstvu. Diplomirao je na University of Sunderlandu, gdje je završio diplomski studij filmske i TV produkcije. Trenutno radi kao video producent na Manchester Metropolitan Universityju u Manchesteru, Engleska. Svoje prvo radno iskustvo na filmu stekao je na višebrojnim projektima Ambasade Filma i Blank filmskog Inkubatora. Dosad je režirao nekoliko kratkih filmova, od kojih je film „Teške Boje“ postigao najveći uspjeh. Za taj rad nagrađen je za najboljeg redatelja na 19. Filmskoj Reviji Mladeži te je pozvan na filmski festivalu u Dhaki, Bangladeš. Paralelno radi i na Televiziji Student kao voditelj i video novinar. Pod mentorstvom poznate hrvatske televizijske novinarske prof. Tene Perišin i u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, zajedno s kolegama s Televizije Student režirao je i producirao svoj prvi kratkometražni dokumentarac o unutarstranačkim predizborima u SAD-u "American Primaries 2016". Svoju dugogodišnju suradnju s filmskom produkcijom Motion počinje 2016. godine kao koordinator produkcije na kratkom igranom filmu "U Plavetnilo". Filmsku karijeru nastavlja u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje nakon završetka diplomskog studija sudjeluje na irskom kratkom filmu "Ronnachai Bui" te serijalu "Walls and Bridges" kao produkcijski asistent. U suradnji s Motionom, u post produkciji je svojeg prvog dugometražnog dokumentarnog filma radnog naziva "Kings Landing".