SELEKCIJSKI ŽIRI DUFF 2019

MARKO DJEŠKA

Rođen u Osijeku 1983. godine. Tijekom studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animirani film, izrađuje dva studentska filma: ‘Kolinje’(2010) i ‘Sotonin sin’ (2012) koji ostvaruju zapaženi uspjeh na festivalima. Njegov film ‘Grad duhova’ (2016, Zagreb film) osvaja nagradu Oktavijan na Danima Hrvatskog filma u Zagrebu. Suosnivač je studija Jadranska animacija (Adriatic Animation), u Zagrebu, i asistent je na Akademiji za umjetnost i kulturu, na kolegijima stripa, u Osijeku. Osim rada u animaciji, bavi se i stripom i objavljuje u raznim magazinima.

DANIEL PAVLIĆ

Daniel je rođen 1974. u Sisku. Završio modni dizajn na TTF-u u Zagrebu, a filmskom umjetnosti se bavi još od studentskih dana. Trenutno vodi filmsku djelatnost Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku. Organizator je tri filmska festivala: SEFF - Smaragdni eco film festival, PRESS film festival, te Revija dokumentarnog filma Fibula. Ekološki aktivist, umjetnik, novinar, dizajner, filmaš... Snimio nekoliko dokumentarnih filmova. Živi u Hrvatskoj Kostajnici gdje i vodi nevladinu udrugu EKS - ekološko kulturnu scenu.

BOBAN STEFANOVIĆ

Rođen 1972. godine u Gornjem Milanovcu. Urednik je filmskog programa Kulturnog centra Gornji Milanovac. Produkcijski i organizacijski realizira Međunarodni festival kratkog filma “Kratka forma”. Član je Saveta Festivala i urednik festivalskih kataloga i publikacija. Sudjelovao je u selekcijskim komisijama i međunarodnim žirijima na više filmskih festivala mladih. Autor je nekoliko izložbi i publikacija koje su bile predstavljene na brojnim manifestacijama i festivalima posvećenima filmu i kazalištu. Razvija i promovira audiovizualnu kulturu u svim njenim pravcima.