OCJENJIVAČKI ŽIRI 2019

DINA POKRAJAC

Dina je diplomirala novinarstvo i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a trenutačno je doktorandica na poslijediplomskom studiju etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2019. zaposlena je u Restartu kao voditeljica Dokukina KIC. Direktorica je Subversive Film Festivala i koordinatorica programa Filmskih mutacija: Festivala nevidljivog filma i Serija za invizibilno kino. Filmske kritike i eseji su joj objavljeni u Hrvatskom filmskom ljetopisu, Filmonautu, emisiji Filmoskop na Trećem programu Hrvatskog radija, na portalima Dokumentarni.net, Kulturpunkt.hr, Vox Feminae, biltenu Zagreb Film Festivala i publikaciji Subverzivac, te dvotjedniku Zarez. Dobitnica Nagrade Vladimir Vuković za najbolju novu filmsku kritičarku za 2017. godinu. Članica Hrvatskog društva filmskih kritičara i FIPRESCI-ja.

EVGENIA GLUBOVA

Evgenia je nagrađivana režiserka animiranih filmova, crtačica likova i scenaristkinja. Porijeklom je iz Rusije, a živi u Ujedinjenom kraljevstvu. Studirala je na Sveučilištu za film i TV u Petrogradu i na školi za animaciju La Poudrière. Od tada je napisala i režirala niz nagrađivanih kratkih filmova, koji su prikazivani na raznim međunarodnim filmskim festivalima. Evgenia piše scenarije za televizijske emisije za djecu poput Hey Duggee, Digby Dragon i Becca’s Bunch. Također piše knjige za djecu i ilustrira ih.

ORNELA VIŠTICA

Ornela je filmska, kazališna i televizijska glumica rođena u Mostaru. Glumom se bavi od malih nogu, pa je i nekako normalno da je postala glumica. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2015. godine članica je Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu.