OCJENJIVAČKI ŽIRI DUFF 2017

ANDREA ŠTAKA

Dubrovkinja rođena 1973. u Švicarskoj, danas živi i radi u Zurichu. Diplomirala je režiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Zürichu. Raniji filmovi, „Hotel Belgrad“ i „Yugodivas“ , prikazivani su na mnogobrojnim filmskim festivalima, kao što su Locarno i Sundance, gdje su osvojili nagrade. Oba su filma nominirana za Swiss Film Awards i prikazivani u kinima. Godine 2005. dobija NYSCA Individual Artist Grant (New York State Council on the Arts). Prvi dugometražni igrani film „Gospođica“ osvojio je Zlatnog Leoparda u Locarnu, Srce Sarajeva i Swiss Film Award za najbolji scenarij. Godine 2007. Andrea Štaka osniva filmsku produkciju Okofilm u Zürichu zajedno sa redateljem i producentom Thomasom Imbachom. Članica je Društva Hrvatskih i Švicarskih filmskih redatelja i Europske Filmske Akademije.

MARIJANA JAKOVLJEVIĆ

Rođena je u Šibeniku. Živi u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je komparativnu književnost i francuski jezik i književnost. Od studentskih dana piše tekstove o književnosti, a potom i o klasičnoj glazbi, filmu, kazalištu, duhovnosti i teologiji. Surađuje i kao redaktor, lektor, korektor i urednik u izdavaštvu. Radila je kao profesorica francuskoga i latinskoga jezika. Bila je tri godine koordinator za nagradu Oktavijan HDFK-a, a 2017. selektorica filmova za Dane hrvatskoga filma, u timu od desetero članova. Na Pulskom filmskom festivalu iste je godine bila u ocjenjivačkom sudu, međunarodnom žiriju udruge filmskih kritičara FEDEORA. Članica je Hrvatskoga društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te članica međunarodnih udruga filmskih kritičara FEDEORA, čije su članice zemlje Mediterana i Europe, te FIPRESCI, čije su članice zemlje diljem svijeta.

AHMED EL.ASHWAH

Ahmed El.Ashwah je 3D animator iz Aleksandrije u Egiptu. Osnivač je i voditelj studija A4Kids for Animation & Educational Solutions, član skupine voditelja radionica pri ASIFA i koordinator kanala A4Kids Channel. Njegov se studio animacije bavi edukacijom djece u svim tehnikama animacije. Na radionicama djeca se uče crtanju, modeliranju, izradi kompjutorske grafike, fotografiji, izradi scenarija, glumi, glazbi i razvoju kompjuterskih igara. Proteklih je godina studio proizveo niz filmova koji su sudjelovali na najprestižnijim dječjim festivalima animiranog filma u svijetu. Kao član AWG – skupine ASIFINIH voditelja radionica – Ahmed je imao čast, zajedno s još 32 voditelja radionica iz cijelog svijeta režirati film “Crvena točka”, koji je u ljeto 2012 prikazan na festivalima ANNECY i Hiroshima Animation Festivalu.