SELEKCIJSKI ŽIRI DUFF20

ZORAN ČATIĆ

Zoran Ćatić rođen je prije 50 godina u Podgorici, a živi i radi u Sarajevu. Dugogodišnji je urednik eFM radija u Sarajevu u okviru „Udruženja za Kulturnu i Medijsku Dekontaminaciju“. Radio je i na drugim radio stanicama. Uz radio, bavio se i televizijom u svojstvu urednika televizijskih serijala te pisao za razne medije. Producent je i koautor 120 radio drama „Vila Retorta“. Suradnik je UNICEF-a na projektima koji se tiču djece, te u radu s djecom širom BiH. Jedan je od autora na publikaciji UNICEF-a, „Mediji u najboljem interesu djeteta“. https://medijizasvakodijete.wordpress.com/ Surađuje sa književnim festivalom „Na Pola Puta“ u Užicu (Srbija) gdje sa srednjoškolcima pravi medijski centar u kojem se proizvode medijski sadržaji. 2015 godine njegovo predavanje je uvršteno u publikaciju “Časovi čitanja”. http://www.fabrikaknjiga.co.rs/casovi-citanja-skolski-casovi-odrzani-u-uzickoj-gimnaziji-u-okviru-festivala-na-pola-puta/ U slobodno vrijeme snima jednominutne, kratke i dokumentarne filmove, samostalno i sa djecom. Ponekad dobije i nagrade. „Igra“ se izučavajući životne tehnike te stječući iskustva s kojima uglavnom ne zna što bi. Životna ambicija mu je raditi u trafici s pogledom na more.

IVANA DRAŽIĆ SELMANI

Ivana Dražić Selmani rođena je 1972. u Zagrebu, a osnovnu i srednju školu završila je u Dubrovniku. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1997. godine. Bavi se pedagoškim radom i član je HDLU-a Dubrovnik, Art radionice Lazareti i Kinookusa. Izlagala je samostalno, te na više od trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Dubrovniku.

MARKO ŠANTIĆ

Marko Šantić je diplomirao režiju na AGRFT u Ljubljani. Sa svojim kratkim filmovima, Sretan put Nedime, Rupa, Ništa osobno i Plavi Petar bio je sudionik mnogih filmskih festivala gdje je osvajao razne nagrade. Zavedi me je njegov igrani cjelovečernji prvijenac za kojeg je bio nagrađen Specijalnim priznanjem na Warsaw Film Festivalu. Cjelovečernji igrani film Lada Kamenski kojeg je ko-režirao sa kolegicom Sarom Hribar je svoju međunarodnu premijeru imao na Montreal Film Festivalu i do sada je primio 11 nagrada.