OCJENJIVAČKI ŽIRI DUFF21

JELENA PERČIN

Jelena Perčin je hrvatska akademska glumica. Rođena Dubrovkinja odrasla je i školovala se u Konavlima odakle se s obitelji preselila u Zagreb kad je imala 15 godina. Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2000 godine i već nakon završene prve godine studija dobija ulogu u predstavi “Četvrta sestra” koju je režirao Ivica Boban za potrebe Dubrovačkih ljetnih igara na kojima sljedećih nekoliko godina ostvaruje zapažene uloge. Surađuje s brojnim hrvatskim redateljima i kazalištima, Istarskim narodnim kazalištem u Puli, Gradskim kazalištem u Požegi, Virovitičkim kazalištem, da bi je profesionalni put odveo U HNK Osijek i Zagreb gdje danas ima stalni angažman. Televizijskoj je publici najpoznatija po ulogama u hrvatskoj sapunici “Zabranjena ljubav, u kriminalističkoj seriji “Dobre namjere”, seriji “Hitna 94”, seriji “Najbolje godine”, “Zori dubrovačkoj”, “Kud puklo da puklo” i drugima.

MILAN TRENC

je rođen 1962. godine u Zagrebu diplomirao filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u klasi prof. Kreše Golika. Od 1991. do 2004. godine boravi u New Yorku gdje objavljuje stripove u Heavy Metal Magazinu, a ilustracije mu se pojavljuju u The New York Timesu, Timeu, The Wall Street Journalu, New Yorkeru, Fortune Magazinu, Washington Postu, Business Weeku i ostalim najvažnijim američkim listovima i publikacijama. Po njegovoj knjizi Noć u muzeju je snimljen istoimeni holivudski film. Godine 2000. u New Yorku završava dugometražni igrani film Zen Priče. Nagrađeni su mu animirani filmovi Veliki Provod, Slonić ide u vrtić i Samoća. Njegov dugometražni film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" osvojio je tri zlatne Arene na Pulskom filmskom festivalu.

AHMET BOYACIOğLU

Ahmet Boyacıoğlu je turski redatelj, montažer, producent i poznati filmski radnik. Rođen u gradu Zonguldak u Turskoj 1957. godine, Ahmet je na sveučilištu u Ankari završio medicinu i radio kao liječnik kirurg punih dvadeset godina. Između 1988. i 1995. radio je u organizaciji Ankara International Film Festivala, a od 1995. do dana radi kao umjetnički direktor Festivala na Kotačima (Festival on Wheels) i predsjednik Udruženja kino prikazivača Ankare. Od 2005 do 2007. godine bio je predstavnik Turske u Eurimages, fondu Vijeća Europe za kinematografiju, a od 2006. radi kao turski partner u Greenhouse razvojnom programu za dokumentariste Mediterana i Sjeverne Afrike. Jedan je od osnivača i članova savjetodavnog tima Susreta na mostu (Meetings on the Bridge) organiziranih u sklopu Istanbul Film Festivala. Član je Europske filmske akademije. Između 2007. i 2017. godine upravljao je filmskim štandom Turske na festivalima u Cannesu i Berlinu, a u istom je periodu radio kao koordinator međunarodnog filmskog programa na Adana Film Festivalu. Kao član žirija sudjelovao je u radu žirija na Berlin-Forumu te festivalima u Karlovim Varima, Varšavi, Corku, Manili, Paliću, Guanajuatu, Briselu, Festroiji, Varni, Prištini, Fajru, Huescai, Valladolidu i Guadalajari. Ahmet također piše o filmu za razne novine i časopise. Od 2019. godine je i direktor Antalya Golden Orange Film Festivala. Filmografija: Redatelj: Funeral (2001), kratki, Posebno priznanje na Molodist - Kiev International Film Festival; Black and White (2010), dugometražni, Specijalna nagrada žirija na festivalima Mannheim-Heidelberg, Festroia i Varna; The Smell of Money (2018), dugometražni Montažer: Mold (2012), Rauf (2016), Plane Tree (2018) Scenarist: Black and White (2010) Producent: Moto Guzzi (2010), kratki; Black and White (2010) Koproducent: Yeraltı (2012), Nalanti (2015), Kor (2016)