OCJENJIVAČKI ŽIRI DUFF22

PETER BRATUŠA

Peter Bratuša (1962.) je slovenski scenarist i redatelj. Studirao je filmsku fotografiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu te ima preko trideset godina iskustva u filmu i fotografiji. Tijekom svoje karijere, snimio je više od 350 TV reklama i stvorio je mnoge nove TV formate. Najpoznatiji je po Životima Tomaža Kajzerja – šestodijelnoj seriji koja prati novi trend suvremenih TV serija i smješta taj trend u Sloveniji. Snimio je kratke filmove 10 godina (10 let, 2010.) i Dva jedan (Two One, 2015.). Bratuševa filmografija od 2015. uključuje dramu Buđenja i obiteljske filmove Gajin svijet (Gajin svet, 2018.) i Gajin svijet 2 (Gajin svet 2, 2022.).

MAYA YONESHO

Maya Yonesho je redateljica animacije i predavačica. Rođena je u Hyogu u Japanu. Živi i radi u Stuttgartu u Njemačkoj. Nakon što je 6 godina radila kao nastavnik umjetnosti u nižoj srednjoj školi, vratila se na sveučilište gdje je studirala konceptualnu umjetnost zasnovanu na japanskim slikama te je stekla titulu magistra likovne umjetnosti. Od 1997. ona stvara apstraktne animacije sinkronizirane s jezikom, zvukom i glazbom. Teme: mi možemo razumjeti jedni druge i bez da nužno razumijemo jezik jedan drugoga. „Wiener Wuast“ (2006.) snimljen je u Beču i spaja stvarne pejzaže s njenim crtežima. Ovaj princip je primijenjen kao projekt „Daumereise“ (Daum – palac, Reise – put) ne samo u njenim filmovima već i u njenim radionicama u 22 države. Filmografija: Čežnja za Linzom (2019.), Wiener Wuast (2006.), Üks Uks (2003.), Zimski dani (*kolaboracija, 2002.), nauči voljeti (1999.), vjeruj u to (1998.), introspekcija (1998.)

KRISTIJAN UGRINA

Rođen je 1972. godine u Zagrebu. 1982. dolazi u ZKM-ovo učilište i odmah počinje sudjelovati i u profesionalnim predstavama toga ali i drugih zagrebačkih kazališta ( Gavella, Komedija, Trešnja...) Diplomirao je glumu na ADU u Zagrebu i dobio stalni angažman kao glumac u Zagrebačkom kazalištu mladih 1997. godine gdje je i danas zaposlen. Osim u ZKM-u radio je skoro u svim zagrebačkim kazalištima i kazališnim grupama. Radio je predstave i u Pečuhu i u Starom Gradu te je do sada odigrao više od 50 različitih predstava od kojih je veliki dio dječjih. Osim kazališta snimio je desetak filmova, ( „Puška za uspavljivanje“, „Rusko meso“, „Metastaze“, „Crvena prašina“...) TV serije, ( „Dobre namjere“, „Tužni bogataš“; „Mamutica“...) a uspješno se okušao i kao voditelj TV emisija ( „Hugo“, „Modul 8“, „Hladijator“, „Informativka“...). Osnivač je kazališta gluhih „Dlan“ i „Tejotra UHLOD“. Osim glume i TV voditeljstva okušao se u nekoliko prilika i kao režiser ali i kao voditelj dječjih radionica. Osnivač je i voditelj festivala dječjeg stvaralaštva koji se održava na nekoliko lokacija po zajedničkim nazivom Mali grad.