SELEKCIJSKI ŽIRI DUFF21

TVRTKO RAŠPOLIĆ

Rođen 1973. u Zagrebu,ali odrastao u Dubrovniku gdje završavam osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti, smjer Filmska i TV režija te apsolvirao smjerove Croaticum i Društvo na Hrvatskim studijima. Autor je eksperimentalnog filma “Dekonstrukcija Odese u sedam permutacija” iz 2011. Godine, s Matijom Pisačićem režira animirani film “Pustolovine Glorije Scott - Umorstvo u katedrali”. Film je ušao u glavnu konkurenciju festivala u Annecyju, na Animafestu, Motovunskom filmskom festivalu, itd... te osvojio nagradu Oktavijan za najbolji animirani film 2020. godine. Od 2001. honorarno radi na HRT-u kao redatelj u emisijama Briljanteen, Najslabija karika, Sve u 7, Drugi red partera, Epilog, 8. kat, Znanstveni krugovi, Trikultura, Voice, Maestro, Halo, halo, gledate Radio Zagreb te Fragmenti…

ANA DOKLER

Ana Dokler - diplomirana novinarka, radila je kao urednica i novinarka u nekoliko medija, a od 2016. glavna je urednica portala medijskapismenost.hr te prati i filmsko stvaralaštvo djece i mladih.

ZUZANNA KAZMIERCZAK

Zuzanna Zofia Kazmierczak - rođena je 1992. godine u Poznanju gdje je završila umjetničku akademiju - eksperimentalni film, smjer video i fotografija te hebrejski jezik i književnost na Sveučilištu Adam Mickiewicz. Sudjelovala je na brojnim izložbama u Poljskoj i Izraelu, njezine su fotografije korištene za ilustriranje knjiga. Suradnica je u organizaciji festivala Short Waves i Dani židovske kulture. Živi u Dubrovniku gdje se bavi videom, fotografijom i dizajnom.