OCJENJIVAČKI ŽIRI DUFF23

STEFANO CIPANI

Stefano Cipani je odrastao u malom talijanskom gradu Salu na sjeveru Italije. Odrastao je u umjetničkom okruženju: njegova majka je bila baletna koreografkinja. Tijekom četverogodišnjeg studija na sveučilištu u Bologni gdje je studirao Povijest i kritiku filma, Stefano je postao članom theSPONKStudios grupe. Nakon diplome preselio se u Los Angeles i tamo postao magistar Filma. Tijekom njegova vremena u Universal Studiju, Stefano je režirao „Napoleon's Charm“ i „While God Is Watching Us“, kratke filmove snimljene na super16mm filmu. Nakon jednogodišnje kolaboracije s mnogim američkim produkcijskim kućama, vratio se u Italiju i režirao „Simetriju“ (2014). U siječnji 2015 bio je režiser druge jedinice dokumentarnog filma „Burri i Perro Fella Francesca“, u produkciji Sky Arte. Njegov prvi dugometražni film bio je „My Brother Chases Dinosaurs“ iz 2019, s Alessandrom Gassmanom u glavnoj ulozi, za kojeg je nagrađen nagradom David of Donatello i EFA nagradom Mlade publike. Cipani je također režirao Netflixovu originalnu seriju „Vijernost“, sa Michele Riondinom u glavnoj ulozi. Trenutno radi na svom novom dugometražnom filmu, „Teretana“, s Claudiom Santamariom, Sergiom Rubinijem i Giovannom Mezzogiorno u glavnim ulogama.

MARTINA MEŠTROVIĆ

Martina Meštrović diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi. Godine 2004. pridružila se umjetničkom kolektivu Kreativni sindikat i otad radi na filmovima kao 2D i 3D scenografkinja, animatorica i redateljica. Živi i radi u Zagrebu..

NEVEN HITREC

Biografija: Neven Hitrec, rođen je u Zagrebu (Hrvatska) 1067., diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Autor je nekoliko nagrađivanih dokumentarnih i igranih filmova, cijenjenih i u Hrvatskoj i na međunarodnim filmskim festivalima. Dobitnik je godišnje nagrade Vladimir nazor za filmsku umjetnost kao i Nagrade grada Zagreba. Izbor dokumentarnih filmova: “Dvorana”, 22’, 1993., “730 dana poslije”, 33’ 1993., “Neka bude voda”, 19’, 2001., „Tihi glasovi“ 28', 2002., “Riba ribi ne grize rep“, 2013.; “Ovrha“, 2015.; „Povuci-potegni“, 2019. Igrani filmovi: „Bogorodica”, 85 minuta, 35 mm, 1999., dobitnik Grand Prix na godišnjem nacionalnom filmskom festivalu u Puli, dobitnik nagrade Breza za najboljeg debitanta, prikazan u službenoj konkurenciji festivala u Dublinu, Budimpešti, Lodzu i Torunu. „Snivaj, Zlato Moje“, 110 minuta, 35 mm, 2005.: dobitnik nagrade publike, „Zlatna vrata Pule“, ušao u službenu konkurenciju na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi 2010. „Čovjek ispod stola”, 76 minuta, 35 mm, 2010., Filmski festival u Puli 2010. „Dnevnik Pauline P.“, 96 minuta, 2023., Filmski festival u Puli, Filmski festival Cottbus, Filmski festival u Thessaloniki.