OCJENJIVAČKI ŽIRI DUFF20

ALEXANDRE JURUENA

Alexandre je svjetski nagrađivani animator i edukator na brojnim međunarodnim festivalima i u rodnom Brazilu. Zadnjih 15 godina organizira brazilski međunarodni festival animiranog filma za studente. Vodi radionice animiranog filma na festivalima diljem svijeta, gdje se često nalazi i u ulozi člana ocjenjivačkog žirija, kao što je to bio slučaj 2015. godine u Karlovcu na Four River Film Festivalu.

ANTONETA ALAMAT KUSIJANOVIĆ

Antoneta je dramaturginja, redateljica i producentica rođena u Dubrovniku. Trenutno živi i radi u New Yorku. Antonetin prvi cjelovečernji igrani film Murina u produkciji RT Features i Scorsesijeve Sikelia Productions imat će svjetsku premijeru slijedeće godine. Njezin kratki film Into the Blue osvojio je brojne nagrade na prestižnim festivalima poput Berlina (the Youth Jury Award) i Sarajeva (The Heart of Sarajevo). Antoneta je diplomirana producentica (ADU, Zagreb) i redateljica (Columbia University).

BOŠKO PICULA

Boško je rođen 1973. u Šibeniku. Po zanimanju je politolog i filmski kritičar. Eseje i filmske kritike objavljuje u brojnim časopisima, novinama i na portalima. Koautor je emisije o filmu Café cinéma i emisije o filmu za djecu i mlade Kokice na Hrvatskoj televiziji. Kao filmski kritičar surađuje s Hrvatskom televizijom i Hrvatskim radijom. Vodi emisiju o animiranom filmu Animatik. Sudjelovao je u selekcijskim povjerenstvima i ocjenjivačkim sudovima više domaćih filmskih revija i manifestacija (Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu, DUFF). Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara.